We zijn van start!

Al een tijdje liepen we rond met het idee om een blog te starten. Berichten in het nieuws, krantenartikelen, talkshows.. Overal wordt kennis gedeeld, maar vaak op een omslachtige of onduidelijke manier. We kregen dan ook vaak vragen vanuit onze omgeving; studenten maar ook ouders en vrienden, ‘weet jij hoe het zit met….?‘ En ook als wetenschapper is informatie soms ingewikkeld of moeilijk te vertalen naar de praktijk. Toch doen we graag een poging. Met de focus op twee onderwerpen die ons na aan het hart gaan, namelijk: duurzaamheid en gezondheid. Vanuit onze expertise in de gezondheid (we zijn beiden opgeleid als gezondheidswetenschapper, klik hier voor meer informatie over wie wij zijn) en onze interesse in een duurzame leefstijl.

Waar beginnen?

Aan ons enthousiasme ligt het niet, en ook niet aan ons werkethos. We houden beiden van aanpakken en doorpakken. Starten zullen we, maar waar gaan we beginnen? Volg in deze reeks blogposts onze reis naar een (hopelijk) succesvol blog.

Samenwerken

In ons enthousiasme wilden we al te veel verschillende soorten onderwerpen onder de aandacht brengen. We hebben beiden een brede interesse, maar gelukkig ook veel overeenkomstige interesses. Misschien was dat wel de allereerste stap; elkaar vinden. Tenzij je in je eentje een blog wil beginnen natuurlijk. Ga je een samenwerking aan met iemand anders, dan zijn een aantal aspecten van belang. Volgens Bremekamp et al. doorloop je om tot een succesvolle samenwerking te komen 5 fasen. Het begint bij je open stellen naar elkaar. Zeker als je elkaar (nog) niet zo goed kent is dit belangrijk. Wat wil de één, wat wil de ander? Fase 2 is: hoe gaan we dit bewerkstelligen. Hier gingen we vrij moeiteloos doorheen. We willen graag onze kennis en kunde delen, zodat anderen hier gebruik van kunnen maken én we zien beiden het belang in van een meer duurzame samenleving. In fase 2 bedachten we dat we dit middels een blog en diverse social media platformen konden uitdragen. Maar in Fase 3: het meer concretiseren, kwam er wat vertraging in het proces. Het is zo ontzettend moeilijk om een bepaalde visie en gevoel op papier te zetten! Maar na een dag zweten in een warm kantoortje en veel koffie drinken zijn we tot een gezamenlijk doel en visie gekomen. Nu op naar Fase 4: content maken voor onze blogs en media kanalen en hopelijk belanden we over een jaar in Fase 5 in het samenwerkingsproces: proosten op een succesvol jaar en vernieuwen van onze samenwerking. Wens ons maar succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *